Klasiskais pu erh, ražots pēc oriģinālās tehnoloģijas, tiek saukts – “sheng pu erh”. Sākotnēji tējas koka lapu sagatavošana puer tējai tika veikta tikai dabīgā ceļā – tās ilgi žāvēja, periodiski mitrināja, lai iegūtu pietiekamu fermentāciju. 20.gadsimta otrajā pusē izgudroja mākslīgo fermentāciju, kura ievērojami saīsināja ražošanas procesu. Tad arī parādījās puer tējas iedalījums divos veidos: sheng un shu. Sheng pu erh tiek gatavota tradicionāli, bet shu – paātrināti, no melnās tējas fermentētajām lapām.

Sheng pu erh – ir premium tēja, jo tā ir vecāka, jo dārgāka un kā parasti tiek uzskatīts, interesantāka garšas ziņā un arī veselīgāka. Taču, tas nenozīmē, ka shu pu erh nav premium tējas šķirņu. Shu pu erh luksusa kategorijas, garšas nots bagātības ziņā, neatpaliek no sheng pu erh.

Gan shu pu erh, gan sheng pu erh gadu gaitā kļūst tikai vērtīgākas. Klasiskās pēcfermentācijas tējas palēninātā fermentācija ļauj iegūt maigas garšas notis un unikālu aromātu 8-10 gadu laikā, paātrinātās fermentācijas gadījumā, pietiek ar 2-5 gadiem.

Presētās formas

Pu erh tēja tiek pārdota dažādos presētos variantos:

  • Pankūka vai bin ča.
  • Bļodiņa vai to ča.
  • Ķieģelis vai džuan ča.
  • Kvadrāts ar iespiestiem hieroglifiem vai fan ča.
  • Sēne vai cziņ ča.
  • Ķirbis vai cziņ gua.

Pēc svara presētās pankūkas, ķieģeļi un ķirbji var būt no 100 gramiem līdz vairākiem kilogramiem. Turklāt, tējas iepakojums parasti neietekmē tējas kvalitāti. Kādu variantu izvēlēties – ir atkarīgs no personīgās izvēles un mīlestības pakāpes pret ķīniešu tēju. Pankūkas un lielākos ķieģeļus parasti izvēlās, lai uzglabātu mājās un rīkotu tējas ceremonijas sev un tuviniekiem. Nelielas sēnes un bļodiņas ir ērti ņemt līdzi ceļojumos, iegādāties jaunu šķirņu degustācijai vai izmantot, kā nelielu noderīgu dāvanu draugiem vai kolēģiem.

Pie mums Jūs varat pasūtīt labākās oriģinālās pu erh tējas šķirnes no Ķīnas. Aromātiskajai shu un sheng pu erh tējai piemīt piesātināta garša un dziļš aromāts, kas uzmundrina un tonizē.