Melnās kafijas patiesais labums veselībai

Visiem zināms, cik patīkama, pirmām kārtām, no rīta ir stipra melna kafija. Cilvēks jūtas enerģiskāks, iegūst pārliecību un gatavs veikt visus plānotos uzdevumus. Taču patīkama garša un aromāts – tās vēl nav visas īpašības, ko sniedz melna kafija. Kādu labumu veselībai dod kafijas lietošana? Pēc plašiem zinātnieku veiktajiem pētījumiem bija izvirzītas daudzas hipotēzes par to, kāpēc šo dzērienu nepieciešams lietot.

Uzlabo atmiņu

Tuvojoties vecumam cilvēka smadzeņu kognitīvo funkciju kvalitāte samazinās. Kafijas pupiņas palīdz uzturēt smadzenes aktīvā stāvoklī, kas savukārt, uzlabo atmiņu. Dzēriens to dara stimulējot nervu galus smadzenēs. Daudzi pētījumi parādīja, ka regulāra melnās kafijas lietošana samazina Parkinsona un Alcheimera slimību risku par vairāk nekā 60%.

Labums fiziskajām nodarbībām

Kofeīns melnajā kafijā uzlabo fizisko darbspēju. Daudzi eksperimenti par kafijas ietekmi uz sportistu fizisko stāvokli, apstiprina šos datus. Viens no iemesliem ir tas, ka kofeīns palielina adrenalīna daudzumu asinīs, kas palielina aerobos un anaerobos parametrus.

Labvēlīgi ietekmē aknas

Aknas ir viens no vissvarīgākajiem cilvēka ķermeņa orgāniem. Izcila kafija spēj novērst vēža šūnu vairošanos un aknu aptaukošanos. Daudzos pētījumos ir atklāts: ja cilvēks izdzer vairāk nekā 4 tasītes dzēriena dienā, tad iespējas šo slimību attīstībai var tikt samazinātas līdz pat 80%. Lieta ir tāda, ka šis augs spēj samazināt kaitīgo fermentu līmeni asinīs, kuri izraisa šādu slimību veidošanos.

Attīra ķermeni un veicina tievēšanu

Kafija, vai pareizāk, psihoaktīvais stimulators kofeīns – ir diurētisks līdzeklis. Dzēriens palīdz izvadīt toksīnus un kaitīgās baktērijas no organisma, kas veicina asins attīrīšanos un metabolisko procesu normalizāciju. Kofeīns tāpat sūta signālu mūsu nervu sistēmai, sašķelt tauku šūnas un “sadedzināt” tās, nevis uzglabāt glikogēna veidā.

Šo iemeslu dēļ kafijas pagatavošana un lietošana ir tik svarīga! Santini Coffee speciālisti rekomendē augstas kvalitātes kafijas pupiņas, lai atklātos visas kafijas garšas un aromāta īpašības, kā arī, lai iegūtu no tā maksimālu labumu.