Kafijas kultūra – tas ir daudz plašāks jēdzienu un nianšu spektrs, nekā var iedomāties iesācējs, mēģinot ar pirmo reizi izprast dažādu kafijas šķirņu garšas un aromātu gammu.

Mūsu kompānijas, kura nodarbojas ar pašu malto kafijas pupiņu fasēšanu un piegādi, katalogs – lielisks gids īstas kafijas pasaulē. Mēs realizējam grauzdētas kafijas pupiņas, kuras gatavotas pēc unikālām tehnoloģijām, kuru īpatnības ļauj runāt par produkcijas-jaunumu unikalitāti: itāļu espresso, “Šokolādes zefīrs”, “Havaju kokteilis”, ingvera-persiku, banānu-riekstu un šokolādes-ķiršu kafija, kā arī mūsu pastāvīgo pircēju sen iemīlētās šķirnes: “Gvatemala”, “Kostarika”, “Baltie virši, “Holandiešu brokastis”, “Saldie rieksti”. Veselīga dzīvesveida un uztura piekritējiem mums ir grauzdētas kafijas pupiņas “Kolumbija”, no kurām var pagatavot aromātisku un uzmundrinošu dzērienu bez kofeīna.

Atkarībā no Jūsu vēlmēm, mēs piegādāsim Jums nepieciešamo kafijas pupiņu vai maltā produkta daudzumu.

Maluma īpatnības – viens no galvenajiem kafijas meistaru noslēpumiem. Ja Jūsu rīcībā ir – mājas bārs ar bagātīgu pupiņu kafijas izvēli, tad nepieciešams iegādāties pienācīgu inventāru tās malšanai un jāizpēta pupiņu maluma varianti.

Pupiņu kafija – kāpēc maluma pakāpe ir atšķirīga

Gardēžiem un estētiem, kuri pasūta kafijas pupiņas Santini Coffee pirmo reizi, mēs noteikti uzdodam jautājumu: kāds dzēriena gatavošanas līdzeklis ir Jūsu rīcībā. Pamatvarianti parasti ir trīs: kafijas automāts, franču-prese, turka jeb džezva.

Kas vieno turku un speciālo sadzīves tehniku, kafijas pagatavošanai? Gan pirmajā, gan otrajā gadījumā sasmalcinātajām kafijas pulvera daļiņām ir jābūt noteiktos izmēros.

Franču-prese/pilienu kafijas automāts

Pupiņu kafija šiem agregātiem tiek samalta daļiņās, kuru optimālais izmērs ir 1 mm robežās. Šī ir maluma pakāpe, kura ļauj kafijas pupiņām atklāt savas garšas un aromāta īpatnības, mijiedarbības procesā ar karstu ūdeni.

Nevajadzētu izmantot smalkāku produkta malumu arī iekārtu taupīgas izmantošanas apsvērumu dēļ: pretējā gadījumā smalkās daļiņas izslīdēs cauri filtram vai tīkliņam. Rezultāts nav vēlams gatavā dzēriena kvalitātei – tasītē nogulsnēsies liels daudzums biezumu.

Kafijas automāts

Mūsdienīgo kafijas automātu īpašniekiem mēs iesakām vidēja maluma pulveri, kas nodrošinās gan apstrādāto pupiņu šķirņu garšu, gan arī stabilu kafijas automāta darbību.

Ja Jūsu rīcībā ir radziņu kafijas automāts, jāparūpējas par pulvera daļiņu viendabīgumu. Tas ir nepieciešams, lai sapresējot pulveri holderā, panāktu visu daļiņu pilnīgu uzvārīšanos.

Turka/džezva

Lai turku kafija, uzvārīta turkā būtu garšīga, kafijas pupiņas jāsasmalcina līdz miniatūrām daļiņām – pulverveida konsistencei. Šīs daļiņas pārvērtīsies par gardiem biezumiem, kas nosēdīsies uz džezvas sieniņām, bet garša un aromāts pilnībā saglabāsies kafijas tasītē.

Vai pupiņu kafija būtu maļama patstāvīgi vai malto produktu jāpasūta Santini Coffee – jāizlemj Jums pašiem. Jūsu rīcībā  - detalizēti padomi un rekomendācijas par visām garšām un aromātiem.