Līdzās miljoniem cilvēku, kuri labprātāk no dažādiem dzērieniem izvēlas uzmundrinošu kafiju, pieaug arī to skaits, kuri priekšroku dod ekoloģiskai kafijai. Ko tad īsti nozīmē šāds vārdu savienojums ”ekoloģiska kafija” jeb „bioloģiska kafija”, un kādu labumu sniedz ekoloģiskas kafijas dzēriens cilvēkiem un apkārtējai pasaulei?

Ekoloģiska kafija tradicionāli tiek audzēta plantācijās, kas aizņem hektāriem lielu zemes platību zem atklātas debess. Taču daudzi kafijas augu veidi izrādās sevišķi uzņēmīgi attiecībā uz saules stariem, tāpēc tie nereti nīkuļo, tā arī nesagādājot ražu. Taču ne tik sen atpakaļ ir atklāts jauns kafijas pupiņu audzēšanas veids- augu audzēšanu augstu koku paēnā. Izrādās, ēnā audzētā bioloģiskā pupiņu kafija pārspēj tradicionālo dzērienu garšas un aromātu sniegtās priekšrocības. Ekoloģiskas kafijas audzēšanā, neizmanto nevienu agroķīmisko vielu. Zinātnieki ir izstrādājuši daudzas citas alternatīvas un drošus veidus, kā uzlabot augšanas procesu ar minimālu cilvēka iejaukšanos ekosistēmā. Šim nolūkam, piemēram, vairāk netiek izmantotas tādas palīgvielas, kā stimulatori, bet tiek lietots organiskais mēslojums un citi komponenti, kas nemaina augsnes sastāvu. Pastāv arī speciālas metodes, ar kuru palīdzību iespējams pasargāt augus, kuri ir jūtīgi pret ārējām klimata un augsnes izmaiņām.

Piemēram, Amerikas Savienotajās Valstīs, kur notiek liela daļa kafijas pupiņu audzēšanas, valsts institūcijas nosaka standartus, kas jāievēro, lai izstrādājums būtu marķēts kā "bioloģisks" produkts, un uz tā varētu “uzliktu” zīmogu, par bioloģisku produktu. Attiecībā, uz kafiju ražotāji nevar izmantot sintētiskas vielas, piemēram, lielāko daļu pesticīdu, herbicīdus un mēslošanas līdzekļus. Ja kafija ir marķēta kā "bioloģska kafija", vismaz 95% pupiņu jābūt audzētām organiskos apstākļos. Saimniecībām, kuras audzē sertificētu bioloģisko pupiņu kafiju, tiek regulāri veiktas pārbaudes, saistībā ar ķimikāliju izmantošanu, to veic neatkarīgās sertificētās instances trīs gadus pēc kārtas, bet dažkārt arī ilgāk.

Uzņēmuma PIE CĒZARA sortimentā ir bioloģiskās lauksaimniecībās audzēta kafija, kuru audzēsanā netiek izmantoti pesticīdi, herbicīdi un ķīmiskie mēslošanas līdzekļi. Pupiņu izcelsme ir no mazām lauksaimniecībām, kas atrodas ir dažādās pasaules eksotiskās vietās. Kafijas kokiem tiek pievērsta vislielākā uzmanība vairākus gadus pēc kārtas, lai izaudzētu kafijas koka augļus un tie būtu gatavi novākšanai. Kafijas koka augļi ar divām pupiņām tiek paņemti no koka ar rokām, kad tie ir pilnībā nogatavojušies, tad tie tiek mazgāti, žāvēti un šķiroti, tad atkārtoti šķiroti, lai pārliecinātos, ka tikai pašas labākās pupiņas vienmēr nonāktu līdz grauzdēšanai un tad līdz Jūsu kafijas tasītei. SIA PIE CĒZARA pārdošanā esošā pupiņu kafijas kvalitāte ir pilnībā pārbaudīta un spēs Jūs iepriecināt ar vienreizējo aromātu un piesātināto, neatkārtojamo garšu.